marți, 24 ianuarie 2012

O iubire imposibilă de Mary Jo Putney.

O aveam de mult în vizor pe această autoare şi în ultimul timp, cum m-am confruntat numai cu romane fantasy, am zis că a venit momentul să mă apuc de ceva mai dramatic. Zis şi făcut, după titlu părea o poveste destul de tristă, iar cartea e destul de micuţă aşa că n-am fost ameninţată de momente de plictiseală.
Încă nu am aflat cum se termină deoarece abia azi am pus mână pe volumul 2, dar sper să apara ceva care să le schimbe destinul personajelor principale, Stephen şi Rosalind. Într-un fel, prin ce-au făcut până acum, personajele astea au ajuns la mine şi mi-ar plăcea ca romanul să aibă un happy end.
Despre autoare nu prea ştiu ce să zic, are mult din stilul Sandrei Brown, dacă înţelegeţi unde bat. Dar lectura este uşoară şi relaxantă, nu în sensul că nu e nimic palpitant, din contră..
Cui i-aş recomanda cartea asta? Unei persoane care a uitat să trăiască şi care 100% atunci când o să citească această carte o să-şi schimbe modul de viaţă!
Lectură plăcută! :)
Stephen Kenyon, duce de Ashburton, și-a luat întotdeauna în serios îndatoririle impuse de rang –  asta până când medicul familiei îi dă o veste șocantă: mai are doar câteva luni de trăit. Încercând să își limpezească gândurile și sentimentele și să se împace cu propria soartă, Stephen fuge din lumea exclusivistă și izolată a celor privilegiați în care a trăit până acum, pornind să străbată țara ca om de rând. Întâlnirea cu Rosalind Jordan, o orfană care s-a transformat într-o femeie încântătoare și plină de compasiune, îi trezește din amorțire inima îndurerată. Dar poate Stephen să-și declare dragostea conștient de secretul care l-a făcut să fugă de vechea lui existență? Iar Rosalind poate risca să iubească un om plin de taine, care, deși este pentru ea întruchiparea celor mai  profunde dorințe, totuși nu ar putea niciodată să-i aparțină cu adevărat?
Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduţi autori americani de ficţiune romantică, bucurându-se de o prezenţă permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly. 

  • Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.
  • Premiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste.
  • Premiul pentru întreaga carieră acordat de Romantic Times.

Copertă: broşată
Format: 107x177 mm
Editura: Lira, parte a Grupului Editorial Litera
Număr pagini: 240
Data apariţie: 16 ianuarie 2012