sâmbătă, 17 martie 2012

Nu plânge sub clar de lună de Heather Davis

Uite-o! Cartea pe care de câţiva ani tot zic că o citesc. Acum, ghiciţi ce, am citit-o! Am avut oarecare reţineri, pentru că nu sunt o fană a vârcolacilor şi îmi era frică să dau peste o carte plictisitoare pe care s-o las neterminată. Dar spre surprinderea mea de om sceptic, n-a fost aşa. Este o carte care evidenţiază realţiile dintr-o familie şi pot spune chiar că ne arată cum copiii pot fi muuult mai maturi decât părinţii lor în multe privinţe (şi aşa e!).
Lectura este uşoară, poate chiar prea uşoară, dar este o carte în compania căreia te poţi relaxa fără probleme. Povestea în sine este interesantă, poate prea scurtă, dar asta e.. dacă tanti Davis nu a mai avut chef de scris după 301 pagini.
Mi-a plăcut în mod special la poveste, faptul că Shelby nu este un clişeu, fata tocilară care găseşte un tip frumos şi el de îndrăgosteşte de ea şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi. Nu. Este o tipă okay, care povesteşte despre multele ei relaţii cu diferiţi băieţi şi da, apoi dă de alesul inimii, dar asta trebuie să se întâmple în orice carte.
Aş putea spune acelaş lucru şi despre final. Nu se termină chiar aşa cum te aştepţin în timp ce-o citeşti. Şi poate asta o face şi mai interesantă. Oricum.. vă las s-o citiţi şi apoi să vă faceţi singuri o părere. :)

Lumina lunii îţi poate schimba radical viaţa.
Şi totul începe atât de simplu…
Tu. El. Luna.
Te-ai ars!
De acord, poate că în ultima vreme Shelby a făcut câteva greşeli în relaţiile cu băieţii (dar de unde să ştie că Wes „împrumutase” acel Porsche?). Însă mama ei vitregă reacţionează de-a dreptul exagerat când o prinde sărutându-se cu un coleg de liceu.
Urmarea? Toate planurile de vară ale fetei sunt anulate, iar ea se vede nevoită să-şi facă bagajele şi să plece într-o tabără de reeducare.
Adio rochie de bal! Adio bocanci de mers în drumeţii!
Dar Tabăra Semilunii devine un loc interesant când în cale îi apare fermecătorul Austin Bridges al III-lea. Tânărul ascunde însă un teribil secret, pe care i-l dezvăluie noii sale prietene: este vârcolac! Shelby ştie limpede că nu ar trebui să se încurce cu el, dar nu poate întoarce spatele unui tip aflat la greu, mai ales când acesta arată atât de bine!
De aici nu mai este decât un pas până la o poveste de iubire, din care nu lipseşte magia clarului de lună… 

4 comentarii: