joi, 15 martie 2012

Predicatorul de Camilla Lackberg

După cum probabil aţi ghicit, după asemănări sau autor, acesta este volumul care continuă "Prinţesa gheţurilor". Din păcate, eu le-am citit la diferenţă de aprope un an aş putea spune. Chiar şi aşa, nu mi-a luat mult să-mi amintesc de întâmplările din primul volum ca să fac legătura.
Sunt diferenţe destul de accentuate între cele două, exceptând personajele. În primul rând sentimentele sunt altfel descrise. Prietenia dintre Erica şi Alexandra, nu-şi mai găseşte locul în paginile acestul volum, dar relaţia dintre Erica şi Patrik înfloreşte cu fiecare pagină dată.
Povestea în sine nu mai este atât de sensibilă, dar garantez pentru mai mult suspans. Din propira experienţă vă spun că nu o să rezistaţi şi cu greu o s-o lăsaţi din mână. Intriga este destul de încurcată dar asta o face şi mai interesantă. Iar partea cea mai bună, ca la orice roman pliţist, este finalul în care o să vă ţineţi respiraţia fără să vă daţi seama, aşteptând un răspuns concret, care din păcate o să vină tare târziu. :)
În rest, o recomand şi celor care n-au citit primul volum, pentru că îşi pot da repede seama de acţiune, fiind explicată foarte bine. Este o lectură uşoară din punctul meu de vedere, care poate fi citită atunci când altceva nu-ţi surâde.
După Prinţesa gheţurilor, urmează Predicatorul, a doua parte a seriei de şapte romane scrisă de Camilla Läckberg
Suntem în Fjällbacka, o mică şi splendidă aşezare de pe coasta de vest a Suediei, locuită în mare parte a anului de oameni liniştiţi, dar ceva mai animată în sezonul de vară.
Un băieţel aventuros porneşte la joacă la prima oră a dimineţii. Pleacă să exploreze Prăpastia Craiului. Dar distracţia se încheie brusc atunci când descoperă cadavrul unei tinere femei dezbrăcate, care-l ţintuieşte cu privirea rece.
Poliţia ajunge rapid la faţa locului şi constată că femeia fusese asasinată. Lucrurile se complică şi mai mult atunci când sub trupul victimei sunt găsite scheletele altor două femei care fuseseră date dispărute la începutul anilor ’70. Predicatorul este un excelent roman poliţist care ţese cu talent puntea dintre un trecut încărcat de necunoscute şi un prezent ce oferă neaşteptat de multe răspunsuri. O intrigă plină de surprize îi readuce în scenă pe mult îndrăgiţii protagonişti ai romanului Prinţesa gheţurilor, scriitoarea Erica Berger şi poliţistul Patrik Hedström, care între timp au devenit cuplu. Deşi copleşită de canicula verii, pe care o suportă greu, fiind însărcinată în luna a opta, Erica nu ezită să se implice în iţele complicate ale acestui caz, aducând în sprijinul anchetei conduse de Patrick o importantă documentaţie.
 «Seria Fjällbacka» este publicată în peste 30 de ţări şi rivalizează în vânzări cu Trilogia MILLENNIUM a lui Stieg Larsson

«O povestitoare fascinantă care ne ţine mereu cu sufletul la gură.» --Independent
«Fiori de plăcere, dar şi de spaimă.» --Sun
«Läckberg e expertă în a mixa scenele de tihnă domestică şi pe cele de groază... un element-cheie pentru cei dependenţi de senzaţii tari.» -- Guardian 

6 comentarii:

 1. Toate cartile din seria neagra suna bine. Din pacate nu am reusit sa citesc decat una singura. Imi place mult recenzia ta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am citit 3 sau 4 :-? Și chiar sunt super.. până acum niciuna nu m-a dezamăgit :D
   Merci :*

   Ștergere
 2. Chiar imi plac cartile de genul asta, poate o s-o cumpar, frumoasa recenzie:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să iei prima dată ”Prințesa ghețurilor” :*

   Ștergere