luni, 11 iunie 2012

Magicianul oaselor de F.E. Higgins

Dacă în ”Cartea neagră a secretelor” atmosfera întunecată ne este oferită de secretele localnicilor, de această dată, Urbs Umida, locul unde se petrece acțiunea, este pur și simplu malefic.
Oamenii care locuiesc acolo, sunt împărțiți după criteriul general, băgații - care se bucură de fiecare dar dat de viață, având propriile tabieturi - și săracii - care își câștigă pâinea așa cum pot. În ultima situație menționată, se află și Pin, un localnic ce-și câștigă existența prin păzirea cadavrelor.
Partea bogată a orașului, deși era consierată un colț de rai, era împânzită de oameni răi, falși, care-i foloseau pe cei săraci pentru treburile lor murdare. Doar nu vă așteptați ca ei să-și murdărească mâinile catifelate și costumele scumpe.
Chiar de nu comiteau ei crimele ce aveau loc noapte de nopate pe celălalt mal al râului, continuau totuși să fure și să ucidă la fel ca predecesorii lor, doar că o făceau într-un mod mai sofisticat și în general cu un zâmbet foarte politicos pe față
Pin își arată disprețul față de aceștia încă din primele pagini ale cărții, ascunzându-i de falsitatea cu care se prezintă tuturor. Nu vă amintește de anumiți oameni din zilele de azi?
Vedeta din Urbs Umida, este Râul Foedus, cea mai împuțită apă, ce dă orașului un miros de putreciziune. Râul este situat la poalele cimitirului St. Mildred, unde ”sunt mai multe cadavre decât pietre funerare”, și datorită solului acid descompunerea trupurilor are loc foarte repede. Dar nu asta este parte drăguță. Ci faptul că atât rămășițele cadavrelor, cât și toxinele din pământ ajung în minunatul râu, oferindu-i culoarea.. neagră! :)
Pin cunoștea aceste detalii foarte bine, lucrând la o firmă de Coșciuge și servicii funerare - pe aleea Melancoliei - pentru domnul Gaufridus.
Goddfrey Gaufridus avusese în copilărie o experiență cel puțin macabră, care-i afectase psihicul mult timp. Era pe cale să fie îngropat de viu când cineva și-a dat seama ca, de fapt, mișcă. Așa că și-a deschis această afacere pentru a se asigura că nimeni nu este îngropat când încă trăiește. Pentru a testa moartea fiecărui pacient, recurge la metode de tortura care ar putea să trezească pe orcine, cu asta se ocupă asistentul său, Pin.
Dar ce se întâmplă când, în timp ce pazește o mortăciune, aceasta învie? Și ce face de fapt Magicianul Oaselor? ^^
Lectură plăcută!

P.S. Acțiunea din această carte de petrece concomitent cu cea din ”Cartea neagră a secretelor”. Ele nu trebuiesc citite într-o ordine anume, dar cu siguranță cine citește una, o să dorească s-o citească și pe cealaltă!

8 comentarii:

 1. Wow Wow Wow.. asta e tot ce pot să spun! :x

  RăspundețiȘtergere
 2. Odododododo :x de când aștept s-o citești! :x Cum ai făcut de te-ai apucat de ea în sfârșit?
  După recenzia asta o s-o citesc și eu sigur sigur! :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi eram în pană de idei, nu știam ce să citesc și aveam nevoie de o carte pe care s-o termin relativ repede, să fie scurtă dar în acelaș timp interesantă. Și mi-am amintit de ”Cartea neagră a secretelor” și cât mi-a plăcut, așa că am luat ”Magicianul oaselor” și nu am mai lasat-o! :)) *MISTER REZOLVAT*
   Sper s-o citești și tu curând, e foooarte mișto! Chiar e pe gustul tău.. spooky! :)

   Ștergere
 3. WOWOWOWOW:O.E o carte ce trebuie citită!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ai primit un premiu: http://niaharasworld.wordpress.com/2012/06/13/premiu-3/

  RăspundețiȘtergere