marți, 30 august 2016

Secretul soțului de Liane Moriarty

Și după ce vor dispărea, va rămâne totuși dragostea. Un sentiment absolut diferit de adorația simplă și totală pe care o trăise ca tânără mireasă pășind spre bărbatul serios și chipeș care o aștepta în fața altarului. Dar știa că, indiferent cât de mult îl ura pentru ceea ce făcuse, ea îl va iubi mereu. O simțea în adâncul inimii ei ca pe un ascuns filon de aur. Întotdeauna va fi acolo.


Așa cum am aflat din indiciile oferite pe spatele cărții, avem de-a face cu un soț care-și îngroapă cel mai întunecat secret într-o scrisoare adresată soției sale. Odată pornită în dezlegarea misterelor presărate de autoare, m-am întâlnit cu noi personaje, noi secrete, noi povești. 

Facem cunoștință cu Cecilia, Tess și Rachel. Trei femei a căror viață urmează să fie tulburată de secrete pe care familia sau partenerii de viață, le ascund. Chiar dacă destinele celor trei par depărtate, drumurile li se întâlnesc, fapt ce ajută cititorul să cunoască personajele din mai multe perspective (un plus din partea mea). 

Dacă Dumnezeu ar fi avut un șef, ea de mult i-ar fi trimis una dintre temutele ei scrisori de reclamație.

Nu știu de ce, pe parcursul lecturii, mi-am imaginat-o pe Cecilia drept o mamă și o soție perfectă - chiar și atunci când povestea spunea altceva. Oricum, Cecilia își iubește copiii, dar nu știe cum să mențină o relație plăcută cu ei, își iubește soțul dar este bântuită de paranoia și, colac peste pupăză, scrisoarea pe care o găsește cu numele ei pe ea, nu îi face viața cu nimic mai ușoară. Odată descoperită, scrisoarea nu face decât să scoată la iveală toate gândurile negre ale Ceciliei, toate insecuritățile și temerile sale. Aceasta alege să ignore rugămintea soțului său de a nu deschide scrisoare și să aibă încredere în propriile instincte, uitând repercusiunile deschiderii cutiei Pandorei.

Tess - mama lui Liam, jumătatea lui Will. Jumătatea lui Will până când află de subita dragoste ce a apărut între acesta și prietena ei cea mai bună. Consecințele aflării acestui secret constau în plecarea lui Tess, alături de Liam, la mama sa. Ajunsă pe meleagurile copilăriei, tânăra este măcinată de tristețe, durerea provocată de trădarea la care a fost supusă și îndulcirea situației cu speranța că lucrurile vor reveni la normal.

Rachel - văduvă, mamă ce și-a pierdut un copil, este pe cale să îl piardă și pe al doilea în favoarea unei mutări la New York. Inima lui Rachel se frânge în momentul în care băiatul său, Rob, o anunță că va pleca alături de soția și copilul lui, în New York pentru doi ani. Iubindu-și nepotul nespus de mult, aceasta încearcă să facă față încă unei pierderi, știind că cei doi ani se vor transforma într-o mutare definitivă. 

Secretul soțului este o carte ce aduce în fața ochilor cititorului consecințele tragice ale păstrării secretelor față de cei dragi. Vinovăția pe care o simte o tabără și dezamăgirea pe care o simte cealaltă, umplu paginile cărții cu numeroase schimbări tragice în vieți până nu de mult normale, fericite, poate chiar invidiate de necunoscători. Sper că nu găsiți situații în care să vă identificați, iar dacă o faceți... lectură plăcută! 

Recenzie sponsorizată de librăria online, Libris. Pentru o excursie printr-o gamă variată de cărți, alături de ultimele noutăți și oferte atrăgătoare, intrați pe site-ul lor unde veți găsi și mii se cărți în limba engleză.
Cartea acestei luni o puteți găsi în categoria Beletristică