sâmbătă, 30 decembrie 2017

Teancul de citite - DECEMBRIE 2017


  1. Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig. Nu vă pot spune cât de entuziasmată am fost când am aflat că urmează să apară această carte! După ce am citit „Un băiat numit Crăciun” țin minte că am văzut continuarea în engleză și mă întrebam dacă va ajunge și la noi. Din fericire, a ajuns și am cumpărat-o imediat ce-am văzut-o! Evident, a fost o lectură plăcută pe care o recomand atât copiilor cât și adulților, pentru că avem cu toții lucruri de învățat din povestea Ameliei! Recenzia o găsiți aici.
  2. Scrisoare pentru două iubiri de Kathryn Hughes. Recenzia o găsiți aici.
  3. Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun! de Pascal Bruckner. M-am gândit dacă să fac o recenzie separată pentru această carte, dar nu cred că o să se întâmple. Pe scurt, nu este chiar genul de carte la care te aștepți după ce îi citești titlul. Pascal Bruckner ne prezintă un Moș Crăciun care rănit fiind de faptul că nu mai este la fel de iubit și de respectat, renunță la bunătatea caracteristică și alege să se retragă. În urma acestei decizii, Moșul este ajutat de doi agenți secreți să devină un Moș Crăciun mai pe placul copiilor din ziua de azi, ajungând să semene mai mult cu un Johnny Bravo decât cu Moș Crăciun. Una peste alta, a fost o lectură amuzantă, dar neobișnuită. 
  4. A Christmas Carol de Charles Dickens. Tradiția fiecărui Crăciun! Dacă nu ați apucat să citiți „A Christmas Carol”, este cazul să o faceți! :)
  5. Autobiografia lui Moș Crăciun povestită lui Jeff Guinn. Cartea asta a fost atât de drăguță!!! Moș Crăciun, cunoscut sub numele de Nicolae, începe încă de mic să facă diverse daruri atunci când observă că sunt oameni care au mai mare nevoie de banii săi, decât are el. De la aceste gesturi mărunte, ajungem să aflăm cum s-au inventat anumite tradiții pe care le respectăm și astăzi, de ce așteptăm cadouri și pe 6, dar și pe 25 decembrie și ce personalități istorice și-au înscenat moartea, ca să poată intra liniștite în echipa lui Moș Crăciun! Să nu uităm că toate aceste fapte îi sunt povestite lui Jeff Guinn de însuși Moș Crăciun! Cu alte cuvinte, sunt adevărate!  
  6. Dresoarea de Cristina Nemerovschi. Voi reveni în noul an cu o recenzie în care să vă spun mai multe despre această carte. Pentru acum, țin să menționez că m-a surprins plăcut și că m-a făcut curioasă și de alte cărți ale autoarei! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu