luni, 1 ianuarie 2018

Produse cruelty-free (1)

Am promis acum mult timp - cam jumătate de an - că voi scrie despre câteva produse folosite de mine. De ce tocmai despre acestea? Pentru că, din câte știu eu, sunt produse ale unor firme care nu testează pe animale, iar în caz că există persoane care vor să mai scape lumea de „cruelty”, nu strică un astfel de articol. 

Cremă de corp cu portocale dulci și unt de shea de la VIVANATURA. Încă din vara lui 2016, crema aceasta a devenit crema mea preferată. Mirosul este unul foarte frumos - în special pentru fanii mirosului de portocale - și chiar dacă este un miros puternic, nu este genul acela de miros chimic, dacă știți la ce mă refer. Într-adevăr face exact ce spune, hidratează și catifelează pielea. În cazul în care portocalele și untul de shea vă fac să credeți că este o cremă greoaie, nu e deloc așa. Intră rapid în piele, nu lasă niciun fel de peliculă uleioasă la suprafața acesteia și - din punctul mau de vedere - pielea se simte mult mai fresh după. Nu conține parabeni și este un produs românesc, testat dermatologic, dar nu și pe animale. 

Loțiuni de corp cu ulei de iasomie și ulei de susan de la ALVERDE. Țin minte că la un moment dat mi s-a terminat crema de la VIVANATURA și când am dat o fugă până la DM ca să iau alta, nu am mai găsit. Pentru că nu aveam răbdare să mai caut în momentul respectiv altă cremă cruelty-free și pentru că știam că produsele celor de la ALVERDE sunt vegane, am zis să încerc ceva de la ei. Zis și făcut! Această loțiune este primul produs pe care l-am încercat de la aceștia. Într-adevăr hidratează pielea foarte bine, dar loțiunea are o textură cam ciudățică odată ce este masată pe piele, în sensul că, în loc să fie absorbită rapid - așa cum te-ai aștepta de la o loțiune - trebuie masată insistent până să dispară pelicula albă pe care o lasă inițial. La început am crezut că nu o voi mai folosi, dar apoi m-am bucurat de masajul mai îndelungat și de hidratare și am decis s-o păstrez.

Pastă de dinți spumantă cu argilă și Aloe Vera de la VIVANATURA, gama GennaDent. Voi spune încă de la început că gustul acestei paste de dinți o să vi se pară foarte ciudat până vă obișnuiți cu el. În rest, eu m-am împăcat bine cu ea. Mi-ar plăcea pe viitor să găsesc o pastă de dinți cu ceva mentol în ea, doar pentru că am eu impresia că lasă totul mai curat și împrospătat. Fiind o pastă de dinți 100% naturală și de origine naturală nu va face spumă ca pasta de dinți cu care suntem obișnuiți majoritatea, ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Important e să aveți grijă să nu puneți exagerat de multă pastă de dinți sperând să înmulțiți cantitatea de spumă - nu se va întâmpla. Nu conține parabeni, nu conține fluor, este procesată la rece și - conform ambalajului - este atât de naturală încât s-ar putea înghiți! 

Mască antiacneică cu argilă și tea tree de la VIVANATURA. Eu am tenul mixt și mereu am avut probleme cu măștile! Am dat de multe care își făceau treaba pe moment, dar a doua zi mă trezeam cu tenul mult mai gras, poate și cu câteva coșuri. Sinceră să fiu, nu știu dacă această mască ar ajuta în cazul unei persoane care are acnee, dar pentru tenul meu mixt pe care mai apar coșuri din când în când, este bună. În caz că nu aplic o cremă hidratantă după ce folosesc masca, este foarte posibil să mă trezesc a doua zi cu un ten uscat, dar în combinația menționată anterior, eu sunt mulțumită de rezultate. 

Cremă intens hidratantă - de noapte - cu acid din fructe și Aloe Vera de la BALEA. În primul rând, nu subestimați produsele Balea! Nu toate sunt excelente, dar sigur veți găsi printre ele ceva potrivit pentru nevoile voastre, la un preț foarte bun și cruelty-free. Aceasta este crema pe care o folosesc  în combinație cu masca despre care v-am spus scris mai devreme. Dacă nu mă înșel (pentru că nu mai am cutiuța în care am luat-o), este o cremă specială pentru tenul mixt. O folosesc de câteva luni bune și până acum nu mi s-a întâmplat să îmi îngrașe tenul sau să îmi facă alte surprize neplăcute. Intră repede în piele, are un miros subtil și hidratează, așa cum promite. 

Gel de curățare pentru tenul sensibil de la BALEA MED. Nu conține parfum, coloranți, conservanți, uleiuri eterice, gluten, silicon sau ulei de parafină. Curăță foarte bine tenul, are o textură de gel (așa cum îi spune și numele), nu trebuie masat foarte mult pe față până să facă spumă, lasă tenul curat și  parcă pielea mai catifelată. Eu îl recomand cu mare drag! Am mai încercat un gel de curățare de la Balea, dar tot la acesta m-am întors până la urmă. 

Deodorant stick cu salvie și lămâie de la ALVERDE. Produsul acesta l-am cumpărat acum câteva zile, așa că nu am o părere foarte bine formată. Din ce am observat până acum, are un miros foarte frumos și plăcut, dar nu mi se pare că rezistă prea mult pe piele. Protejează împotriva transpirației, dar cred că este mai recomandat pe timpul iernii - vara probabil nu ar face față. Nu conține aluminiu și este vegan, 

Voi reveni și cu alte produse în articole viitoare, iar dacă aveți vreo recomandare în acest sens, o aștept cu mare drag și interes! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu